Ideal

Welkom bij iDEAL

iDEAL is een online betaalmiddel, waarmee Consumenten zijn in de context van iDEAL degenen die online met iDEAL betalen voor een product of dienst van een acceptant. Iedere rekeninghouder die internetbankiert bij één van de vele issuers in Nederland, kan direct met iDEAL betalen.

consumenten kunnen betalen via hun eigen bank. Niet alleen webshops maar ook andere online organisaties buiten de e-commercemarkt bieden iDEAL aan. iDEAL wordt steeds vaker gebruikt voor het betalen van energierekeningen, giften aan goede doelen, opwaarderen van beltegoeden, betalen van gemeentebelastingen, verkeersboetes, etc…

  • Sinds de introductie in 2005 zijn er meer dan 500 miljoen betalingen met iDEAL gedaan.
  • Bij meer dan 100.000 webshops en andere organisaties kan met iDEAL worden afgerekend.
  • iDEAL wordt al jaren gekozen in de top 10 van sterke en onmisbare merken.
  • 60% van de consumenten betaalde voor zijn laatste online aankoop met iDEAL.

iDEAL is geen centraal elektronisch betaalsysteem maar een verzameling technische afspraken tussen banken en transactieverwerkers. iDEAL is op grond van deze technische afspraken naadloos geïntegreerd in het internetbankieren van de banken.

Biedt u online producten of diensten aan en wilt u deze snel, betrouwbaar en efficiënt laten afrekenen? U moet dan een iDEAL-overeenkomst afsluiten met een van de deelnemende banken of een Een CPSP of Collecterende Payment Service Provider is een betaaldienstverlener die iDEAL-betaaloplossingen aanbiedt aan acceptanten. Een CPSP is een intermediair tussen een acquirer en een acceptant. Hij kan onder meer kant-en-klare online kassa’s voor iDEAL-betalingen aan acceptanten leveren. Omdat een CPSP betalingen inzamelt en periodiek de optelsom van alle betalingen uit de voorafgaande periode aan de acceptant uitkeert (bijvoorbeeld aan het einde van iedere dag of iedere week), wordt hij ‘Collecterend’ genoemd.

Collecterende Payment Service Provider die verschillende (iDEAL) internetkassa’s aanbieden. Voor meer informatie over kosten en de (technische) mogelijkheden om iDEAL in uw webshop te implementeren, kunt u dan ook contact opnemen met een bank of Payment Service Provider.